Grendalaget si uttale om nye ferjeruter

Når kjem denne ferja til å gå når vi kjem lenger ut på våren tru? 

Når kjem denne ferja til å gå når vi kjem lenger ut på våren tru? 

Som vi skreiv om mot slutten av 2015, så vart nye ferjeruter frå våren 2016 lagt ut på høyring, med frist for tilbakemelding i januar 2016. Under er uttalen frå Fogn grendalag: 

Fogn Grendalag har nå hatt en gjenomgang av forslag til nye ferjeruter i Finnøysambamdet, samtidig fått tilbakemelding fra befolkningen på Fogn. Vi  ønsker å komme med følgende forslag til endring på rutene:

Forslag nr 1:

Avgang: Judaberg – Fogn (rute 2) kl. 20:45 man/lør (retur Fogn- Judaberg kl 21:00)

Begrunnelse:

Fogn har ikkje anløp fra Judaberg til Fogn mellom kl: 20.00 og 22.25.

I denne tiden ligger ferja (rute2)  i ro på Judaberg fra kl 2045-2115. Så det får ingen konsekvenser for anløp andre steder om den går til Fogn. Dette er også et tidsrom hvor mange barn/unge kommer fra fotballtrening/kamper og andre aktiviteter på Finnøy, hvor de idag står lenge å venter for å komme hjem.

Forslag nr. 2:

Avgang: Judaberg – Fogn (rute 2) kl.08:15 søndag (retur Fogn – Judaberg 08:30)

Begrunnelse:

Søndag går første ferje til Fogn kl: 09.30. For de som jobber nattevakt betyr dettte at man må vente 2 timer før man har mulighet å komme hjem, også for andre tilreisende er dette et dårlig tilbud. Vi ser at rute 2, uten andre endringer blir ca 30 minutt forskjøvef.o.mavgang Judaberg 08.15, men ikkje nødvendigvis dårligere for brukerne av Finnøysambandet.

Forslag nr. 3:

Vi ber også at det blir tatt hensyn til korrespondansen mot Skipavik(Nesvik)