Stor fotballhelg for Fogn!

Dei aller fleste av dei aktive fotballspelarane frå Fogn var i aksjon denne helga. På laurdag var det nemleg ikkje mindre enn fire alderbestemte lag som deltok på ASAP-cup på Jørpeland, medan A-laget spelte heimekamp mot Riska 4 på søndag!

På laurdagen hadde idrettslaget leid inn båt frå Helgøy Skyssbåt, som frakta over 50 store og små Fognbuar frå Sørvåg til Jørpeland om morgonen, og attende om ettermiddagen. På ASAP cup var det over 120 påmeldte lag, og Fogn stilte altså med fire av desse. Laga var Fogn G6 (3-er fotball), Fogn G8, Fogn G9 og Fogn J9. Alle laga skåra mange mål, og spelarane såg ut til å vera godt nøgde. Stemninga vart ekstra god då kvar enkelt spelar vart lest opp og heidra på premieutdelinga like etter at siste kamp var spelt. Her vanka både medalje og fotballpumpe til kvar spelar, noko som såg ut til å falla i smak! På vegen heimover var alle einige om at det hadde vore ein flott dag... Kristian Sandanger Iversen var med mellom anna som fotograf. Han har knipsa mange bilete frå cup-en, som de kan sjå ved å klikke HER. Kristian laga også ein video frå premieutdelinga, som de kan sjå under.

Fogn IL - Riska 4: 4-2 (3-1). På søndag kom dei gulkledte Riskaspelarane på besøk til Fogn for å spele bortekamp i 7. divisjon. Riska 4 er eit av laga som låg nokså jamnt med Fogn før oppgjeret, så dette var ein typisk "sekspoengskamp". 

Fogn styrte kampen frå start, og tok tidleg leiinga då Malvin stakk gjennom til Håvard som kom først på ballen, som sneik seg inn høgt oppe i mål, 1-0!

Ikkje lenge etter vart leiinga dobla. Denne gongen var det Sergej som vart spelt fri og nesten åleine med keeper. Sergej var uegoistisk og spela ballen ut til Håvard som fekk ein enkel jobb med å breiside inn 2-0!

Og omgangen var berre omlag halvspelt då Fogn skulle få nok eit mål. Ole Jakob stal eit dårleg utspel på Riska si venstreside. Venstrebacken vart nytt som rundingsbøye før Ole Jakob skar inn foran midtstopparen og plasserte ballen lett i mål bak ein nokså passiv keeper, 3-0!

Hadde dette vært fotball på høgt nivå, kunne ein gjerne sagt at kampen langt på veg var avgjort på dette tidspunktet. Men i 7. divisjon er alt mogleg, så det var nok ingen som tenkte at "dette går lett no!". Riska var nemleg farleg frampå fleire gonger, og like før pause kom reduseringa etter eit fint langskot, 3-1!

I pausen var Fogn stort sett godt nøgde, både med spelet, skåringane og at det i all hovudsak berre var Riskaspelarane som klaga og kjefta på dommaren. Slik ville ein også halde fram, men det er nok uvisst om dommaren merka så mykje til at Fogn hadde vorte einige i pausen om å ikkje klaga på han. Etter pause vart det nemleg ein heil del temperatur på banen, men ikkje før Fogn hadde gått opp til tremåleseiing. Sigve slo eit frisparkinnlegg frå venstresida. Ballen vart stussa vidare av Jakob, og fann Ole Jakob på løp. Ole Jakob var roleg åleine med keeper, runda han, og sette ballen i nota frå skrå vinkel, 4-1!

Etter dette tok kampen fyr på skikkeleg, og dommaren måtte fleire gonger fram med det gule kortet for å straffe både munnbruk og harde taklingar. Til slutt kom også eit raudt kort til Fogn, etter at Sigve Bø si "rullegardin" gjekk ned i møte med ein sannsynlegvis nokså provoserande Riskaspelar. 

Med 11 mot 10 var det, naturleg nok, Riska 4 som tok over styringa i kampen. Dette gav også resultater i form av eit nytt flott langskot som fann nettmaskene, 4-2! Men sjølv om dei styrte kampen sleit dei med å koma til dei største sjansane. Kampen ebba difor ut med 4-2, eit resultat som gir eit nokså godt bilete av kampen!

No er Riska 4 så godt som distanserte på årets tabell, men Fogn må gjerne ha nokre poeng i dei to siste kampane denne sesongen for å behalde plassen. Kampane går mot Riska 3 på bortebane og Finnøy 2 på heimebane.

KAMPFAKTA:

Fogn sitt lag:
Trond Egil Sivertsen
Kristoffer Runestad
Sigve Bø
Martin Østhus
Pål Rune Grønås
Malvin Skartveit
Jakob Bø
Johannes Hovda jr
Ole Jakob Kjølvik
Sergej Kononov
Håvard Østhus

Benytta reserve:
Andreas Hagenes Bøe

Mål: Håvard (2), Ole Jakob (2)

Assists: Malvin, Sergej, Jakob

Gule kort: Sigve, Jakob, Pål

Rødt kort: Sigve