Trassa vèret på Fognameisterskapet!

Søndag 13. september var det duka for både Fognaløp og Fognameisterskap i friidrett. Sjølv om vèret, som lenge har vore svært så bra, ikkje viste seg frå si beste side denne dagen, så møtte Fognbuen opp til både løp og meisterskap!

I år var det 7. klassingen Kristian Sandanger Iversen som på imponerande vis vann herreklassen i det lange løpet (10 km) rundt øya. Han spurtslo sin far, Helge Magnar Iversen, og vann på tida 42,16. Jakob Bø slo Ivar Opsal i spurten om tredjeplassen.

I dameklassen var det Margretha Kjølvik Berge som vant på 52,54. Ho henviste Birgitte Bø til andreplass og Gunhild Hovda Grønås og Isabelle Kvamsøe til delt tredjeplass.

Dame- og herreklassane i løpet over 5 km vart vunne av Anne Martha Straumstein og Josef Bø. Filip Sandanger Iversen tok andreplassen i herreklassen.

Nytt av året var moglegheita til å stille stafettlag. Det gjorde seks politiske listekandidatar, som fullførte kvar sin etappe som til saman vart 5 km. I og med at dei var det einaste laget som deltok, tok dei også ein soleklar siger!

Deretter var det tid for Fognameisterskap med 60-meter, lengdehopp og kast med liten ball. Og sjølv om regnet bøtta ned heile tida, var stemningen god gjennom heile meisterskapet!

Fogn IL gav både deltakarkontingent og inntekter frå kakesal til UNICEF sitt arbeid blant flyktningane i Europa. I tillegg sponsa idrettslaget med ein god sum pengar, slik at det vart sendt 7 200 kroner til dette viktige arbeidet!

Sjå ein fyldig serie med bilete under: