Surt poengtap på Finnøy

Finnøy 2 - Fogn: 1-1 (1-0). Sjølv om Finnøy leda til pause, og hadde fleire sjansar til å skåre meir enn eit mål, var det Fogn som mot slutten var nærmast å stikke av med alle tre poenga i lokaloppgjeret på Leikvoll.

Fogn stilte med lag som mangla faste spelarar i nærmast alle ledd i bortekampen mot Finnøy. I forsvaret mangla Pål Rune Grønås og Ivar Opsal som var opptekne med ulike jobbar. På midtbanen var Ole Jakob Kjølvik vekke, då han no har sett fokus mot ein ekspedisjon i Alaska. På topp mangla raske Sergejs Kononov, som måtte stå over pga raudt kort.

Finnøy 2 kom heller ikkje med eit toppa lag. Dei har nytta seg av mange førstelagsspelarar i år, men i og med at førstelaget spelte bortekamp mot Riska 3 (tapte 4-1) samtidig som toerlaget spelte heimekamp, måtte dei stort sett klara seg med eigne spelarar.

Fogn førte an dei første minuttene i kampen, men ingen av laga kom til dei store målsjansane. Difor kom det litt "ut av ingenting", då midtstoppar Erik T Johannsen slo eit frispark inn foran mål, og spiss Marton Østbøvik forlenga ballen vidare inn i nettet bak keeper Trond Egil Sivertsen, 1-0.

Elles skjedde det ikkje særleg mykje i ein nokså tam førsteomgang, og Fogn vart i pausen einige om å pressa Finnøy høgare oppe på banen. I andre omgang førte dette til at Fogn i periodar var det førande laget, men Finnøy kom på fleire farlege kontringar. Fogn kan takka keeper Trond Egil Sivertsen, og inneffektive Finnøyspelarar for at heimelaget ikkje gjekk opp til 2-0 i løpet av første halvdel av andre omgang.

Men det var Fogn som skulle få ballen i mål. Johannes Hovda dreiv framover på midtbanen, og spelte ein stikkar gjennom til spiss Daniel Hagen. Daniel kjempa i duell med både forsvar og keeper, og ballen trilla til slutt ut til Malvin Skartveit, som hadde sneke seg inn frå sin høgrekant. Malvin tuppa ballen iskaldt over keeper og forsvarar og inn i det tomme buret, 1-1!

Mot slutten av kampen handla det aller meste om Fogn, og deira jakt på eit vinnarmål. Først hadde Johannes Hovda eit kanonskudd som small i tverrliggaren, heilt oppe i keepers høgre hjørne. Deretter kom same mann til innlegg frå høgre, der tre Fognaspelarar sto i kø for å sette den avgjerande skåringa, men ingen traff skikkeleg. Det skal nemnast at Finnøy framleis var farlege på kontringar, slik at det alt i alt kan seiast å vera eit rettferdig resultat med 1-1 og poengdeling.

No har Fogn gjort unna begge bortekampane mot Finnøylaga, og ser fram til å møte dei på eige gras til hausten!