Tidenes folkevandring fra Fogn?

Lørdag 13-Sep bestemte Fogn IL seg for å reise til Jørpeland for å delta på Staal ASAP-Personal Cup i fotball. I utgangspunktet var det tenkt å melde på 3 lag, men etter hvert som ungene meldte seg klar til innsats innså vi raskt at dette måtte økes til 4 lag. Ett blandet lag i 7-års klassen, ett jente- og ett guttelag i 8-års klassen og ett blandet lag i 10-års klassen. Hadde vi visst at det skulle bli så populært, så hadde vi kanskje stilt med både 5 og 6 lag også! Noe å tenke på til neste år…

33 spillere, 13 søsken, 25 foresatte og ei bestemor, totalt 72 pax (altså ca 20% av øyas befolkning!!!) tok turen over Fognafjorden for å vise Strandabuen hvordan fotball virkelig er på sitt vakreste. Reisen gikk fra Sørvåg kai med flotte Helgøy Prinsess over til Alsvik hvor en turbuss fra Østerhus stod klar til å kjøre de reisende til stadion. 

I strålende solskinn ble totalt 14 kamper gjennomført med varierende resultater, men med idrettsglede og begeistring i sentrum. Hver scoring ble bejublet, og hver takling applaudert. Barna utstrålte entusiasme og ærgjerrighet, alle gode krefter ble forent for at Fogn IL skulle få til ett best mulig resultat. 

Etter endt kampprogram var det som seg hør og bør premieutdeling med drikkeflaske og pokal til alle spillerne. Ekstra stor stas var det at Viking-spiller Pål Fjelde stod for utdeling av pokaler, pluss at han delte ut signerte Viking-lagbilder og fotball-kort med hans spillerprofil. De mest ivrige av Fogna-spillerne (og enkelte tilskuere …) fikk sågar signaturen på sko og diverse klesplagg. Når speaker ved hver utdeling i tillegg hyllet vårt store reisefølge, var det lett å la jubelen stå i taket. 

Før bussturen hjem viste arrangøren seg fra sin beste side og kom med gratis lapper til oss langveisfarende, de ville nok ikke at vi skulle reise hjem på tom mage. Underveis på turen runget «En bussjåfør, en bussjåfør» til stor glede for sjåføren, før «Gi meg en F, O, G, N» gikk i høy desibel blant passasjerene. 

Vel hjemme på Sørvåg var alle enige om at det hadde vært en strålende dag, og at det fristet med gjentakelse. Så vidt meg bekjent så fikk vi alle deltakerne trygt hjem igjen, det stod i alle fall ingen fortvilte foreldre på kaien og ventet ved hjemkomst… ☺ 

Takk til Øyvind Sandanger for god hjelp med organisering av logistikk, takk til Staal for ett fantastisk arrangement, takk til Tor med hammeren for flott vær og ikke minst TUSEN takk til alle spillere, trenere (Trond Egil/Gordon, Jakob, Pål og Kristoffer) og tilskuere for en fantastisk dag og flott innsats. 

For Fogn IL,

Pål Rune Grønås

NB! Takk også til reisefølget for dei mange innsendte bileta som er i serien under!