Sa klart ifrå om kutt av gratis ferje

Både fognbuen og folk frå andre øyar møtte opp i hopetal då Grendalag og Bondelag i øyane inviterte til folkemøte knytta til “ferjesaka”, der fylkespolitikarane i Rogaland har vedteke å innføre betaling på ferjene frå 1. april. Det som gjer saka ekstra “betent” er at Regjeringa har løyvd pengar til nettopp gratis ferje til ikkje-landfaste øyar, men i Rogaland har dei som styrer bestemt at pengane skal gå til andre tiltak.

Mange deltok med både innlegg og spørsmål, og det vart understreka fleire gonger at “Me gir oss aldri”! Wictor Juul leia møtet, og styrte ordskiftet mellom politikarane i panelet. Mange parti var representerte, men særleg representantane frå KrF og Høgre (som sit i fleirtalet på fylket, og har vore med og vedteke denne saka) fekk “kjørt seg” litt ekstra både av møteleiar, salen og opposisjonspolitikarane. Det vart likevel understreka at ein sette pris på at alle politikarane møtte opp, og fekk sjå og høyre kor mykje denne saka betyr for, og engasjerar oss ute på øyane.

No er det mange som set si lit til at Regjeringa anten vil øyremerke midlane til gratis ferjer (slik at dei ikkje kan nyttast til andre ting), eller at dei vil fjerne midlane frå Rogaland, dersom dei vel å bruke dei på andre tiltak, og slik i praksis vil måtte gjeninnføre gratis ferjer.

Panelet besto av f.v. Anne Kristin bruns (Krf), Guri Tysse (krf, Erlend jordal (Høgre), Frode Berge (AP), Bente Gravdal (ap), Ann sesilie tekfeldt (ap), Kari vestbø (sv) og Hanne marte vatnaland (sp). møteleiar wictor juul til høgre.