Sveinung Hølmebakk til Fogn Kyrkje

Pressemelding frå Fogn kyrkje:

Sveinung Hølmebakk har konsert i Fogn kyrkje, laurdag 30.mars klokka 19:00.

Her vil han synge sanger fra sin nyeste CD «Eit anna lys” som kom i høst. Dette er hans niende soloalbum. De aller fleste av sangene på albumet bærer Sveinungs signatur.

Sveinung Hølmebakk begynte å skrive sanger først som 35-åring. - Jeg angrer mye her i livet, men noe av det jeg angrer aller mest på, er at jeg ventet så lenge med å begynne å skrive. Men da jeg først begynte, hadde det samlet seg opp så mye å skrive om, at det ble ganske mange sanger etterhvert, forteller Sveinung Hølmebakk.

Han skriver alle typer sanger, selv om de fleste nok forbinder han med kristne tekster.

- På konsertene mine synger jeg stort sett mine egne sanger, men jeg tar alltid med noen av de gamle bedehussangene som jeg er oppvokst med. Og så elsker jeg å få folk til å le. Det blir alltid noen morsomme historier mellom sangene, forteller den allsidige artisten.

Flere av disse historiene har han samlet i de to vitsebøkene har har gift ut. Den siste kom i 2017.

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy 11977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.

Bevertning i kjellaren etterpå. Innslag av Arne Nordbø. Kr 250,- pr vaksenbillett.

1703_9602_0d2f406dac.png