Ta imot sommerbåten, både på Finnøy og Fogn!

Onsdag 29. juli klokka 14.45 legg NRK sin sommerbåt etter planen til kai på Judaberg, Finnøy! Der er det mange som har jobba og stått på for å lage eit flott arrangement med mykje liv og røre. Les meir om dette på Facebook ved å klikka HER. Vi vil oppfordra alle som har sjansen til å ta turen til Finnøy denne dagen, for programmet, som de ser under, ser særs bra ut!

På torsdag 29. juli klokka 11.15 dreg sommerbåten frå Finnøy, og startar ferda mot Sandnes. Båten går ikkje raskaste vegen til destinasjonsbyen, for den legg kursen til nordsida av Halsnøy, før den går gjennom Sæbøsundet (mellom Fogn og Bokn), langs Fogn og deretter rett sørover mot Sandnes. At båten, som kringkastar si ferd minutt for minutt, går så nær Fogn, må jo markerast på ein eller annan måte. Difor er det ein gjeng som ynskjer å samle flest mogleg på "Neset", like ved huset til Otto Sandanger, der båten vil gå rett forbi på torsdag. Det er ikkje klart nøyaktig når båten kjem til å passere i Sæbøsundet, men det kan vere lurt å vere ute i god tid og seinast kl. 11.30, for å vere på den sikre sida. Heidi Bø Sangedal har lova å ta med kostymet til Fognareven, noko som sikkert vil vere med på å trekke merksemda mot den vonleg store gjengen som står og vinkar på "Neset". Elles kan det vere lurt å ta med norske flagg, og så bør dei som kjem med bil parkera oppe i gardstunet og så gå grusvegen ned til sjøen. 

Møt opp, og vis fram både Fogn og Fognbuen frå ei flott side!

Under er ruta som båten vil ta frå Finnøy: