Tap i serieopninga, men ny sjanse fredag!

Det var berre Johannes Hovda av Fognspelarane som hadde grunn til å smila etter serieopninga. Likevel tok dei fleste turen til McDonalds for å "feira" etter bortetapet...

Det var berre Johannes Hovda av Fognspelarane som hadde grunn til å smila etter serieopninga. Likevel tok dei fleste turen til McDonalds for å "feira" etter bortetapet...

ORSTAD - FOGN: 5-1 (3-0). Det gjekk om lag 4 sekunder av Fogn sin bortekamp mot Orstad, før heimelaget sette ballen i stolpen. Når det i tillegg var Fogn som hadde avspark i kampen, seier det litt om at dei blåkledde vart nokså overkøyrde frå start. Kampen skulle eigentleg byrja klokka 18.00, men etter at eindel av Fognspelarane ikkje fant fram til banen tidsnok, måtte dommaren utsetja kampen i 15 minutter. Oppvarming vart då eit framandord for mange av bortelaget sine spelarar, og Orstad, som også hadde medvinden i ryggen, sette tre ballar i nettet bak keeper Trond Egil Sivertsen før det var gått 20 minutter. La oss difor fokusera mest på dei siste 70 minuttene av kampen...

Fogn kom betre med etterkvart, og særleg etter pause, då vinden blåste deira veg, var kampen jevn. Fogn trykka på for å få redusering, medan dei unge og oppglødde spelarane frå Orstad var farlege på kontringar. Det var nettopp ei kontring som førte til at heimelaget gjekk opp i leiinga 4-0. Då gjorde spelande trenar Jakob Bø ei omrokkering slik at Johannes Hovda kom opp på midtbanen frå sin stopparposisjon, og Jakob sjølv gjekk ned i forsvaret. Dette trekket svarte seg etter berre få minutter, då vi fekk kampens vakraste skåring. Johannes vann ballen på midten, og dreiv framover. Frå om lag 25 meter klemte han til med høgrefoten. Ballen gjekk som eit prosjektil inn i venstre hjørne, og Orstad sin keeper vart berre ståande og sjå etter ballen som landa i nettet, 4-1! Ei ny Orstadkontring førte til 5-1 før dommaren bles av kampen.

Dette var inga god serieopning for Fogn sin del. Samstundes vil det nok vere slik at også andre lag vil slite på den forblåste banen på Orstad. Vi må også hugse at kampstart klokka 18.00 passa særs dårleg for spelarane frå Fogn, som skulle reisa langt og difor ikkje rakk fram i tide. Heldigvis får Fogn ein ny sjanse alt på fredag, då Austrått 3 kjem på besøk. Dette laget hadde også ein dårleg seriestart, då dei tapte 3-1 mot Finnøy 1.

Me oppfordrar alle som har anledning til å ta turen til Fogn stadion fredag 24. april klokka 19.00, då det er avspark i årets første heimekamp!

KAMPFAKTA:

Fogn sitt lag:
Trond Egil Sivertsen
Martin Østhus
Johannes Hovda
Ivar Opsal
Pål Rune Grønås
Rasmus Robson Skartveit
Ole Jakob Kjølvik
Jakob Bø
Lars Olav Bøe
Malvin Skartveit
Håvard Østhus

Benytta innbyttarar:
Vadim Rukmans
Daniel Hagen
Rolf B Østhus
Andreas Bøe
Ørjan Klev Ladstein

Fogn sitt mål:
Johannes Hovda

Gule kort:
Rasmus Robson Skartveit
Johannes Hovda