Jørgen vann EM-konken, og var 5. best i landet!

Søndag 10. juli vart europmeisterskapet i fotball avslutta, med finalekampen mellom heimenasjonen Frankrike og utfordrarane frå Portugal. Etter ein dramatisk finale der Christiano Ronaldo måtte ut med skade, og sigersmålet kom i andre ekstraomgang, kunne til slutt dei raudkledde portugisarane løfta trofeet over hovudet, og kallast europameistarar 2016! 

Her på Fogn.org har vi hatt ein eigen tippekonkurranse, der deltakarane har tippa utfallet av alle kampar i gruppespelet, kva for lag som kom vidare til dei ulike rundane i sluttspelet, og sjølvsagt kven som sto igjen som vinnar til slutt. Når rekneskapen no er gjort opp, står Jørgen Bø jr igjen som vinnar, med den imponerande poengsummen på 95 poeng! Dette er ein så sterk poengsum at han vart nummer 5 av over 26 000 deltakarar i VG sitt opplegg "EM-profeten", som Fogn.org nytta til årets tippekonk. Denne sterke, nasjonale plasseringa, gjer at VG gir Jørgen to billettar til VM-kvalifiseringskampen mellom Noreg og Tyskland på Ullevål til hausten. Frå Fogn.org får han det same som alle vinnarar av våre tippekonkurransar får, nemleg ei innramma resultatliste som han kan ha som synleg bevis på at han slo alle saman!

Då vi snakka med Jørgen dagen etter finalen, var han framleis særs godt nøgd med eigen innsats. Særleg at han slo både far Jakob, bror Josef og søskenbarn Marius trakk Jørgen fram som eit høgdepunkt frå dette EM-et. Det var faktisk slik at dei tre som sat og såg finalen saman på Trevland søndag kveld, Jørgen, Josef og Marius, tok dei tre øvste plassane blant dei 24 som deltok i Fogn.org sin tippekonk. Jørgen kunne fortelja at Marius, som hadde vunne konkurransen dersom Frankrike hadde vunne EM-finalen, tok tapet med fatning. Jørgen understreka likevel at dersom Frankrike hadde vunne, og Marius då hadde vunne over Jørgen, ville det ikkje vore aktuelt at Marius overnatta hjå Jørgen etter finalen, slik han nå gjorde. På spørsmål om kva som gjorde at nettopp Jørgen hadde levert det beste tipset, kom svaret nokså kontant: "Eg har mest kunnskap". 

Kunnskap eller flaks, Jørgen leverte i alle fall eit imponerande godt tips, og vi vil gratulere både med siger i Fogn.org sin konkurranse, og 5. plassen på landsplan!

Under er den komplette resultatlista i vår tippekonk:

 1. Jørgen Bø jr - 95
 2. Josef Bø - 91
 3. Marius Svellingen - 69
 4. Eirik Runestad - 61
 5. Håvard Østhus - 61
 6. Karl Magne Frafjord - 61
 7. Jakob Bø - 59
 8. Helge Magnar Iversen - 58
 9. Bjørnar Svellingen - 56
 10. Leif Thorsen - 54
 11. Kristian Sandanger Iversen - 54
 12. Anders Sandanger - 52
 13. Gudrun Mella - 52
 14. Tor Kristian Kjølvik - 51
 15. Kristel Borgemyr - 51
 16. Anne Strøm Østhus - 50
 17. Christian Tyssøy - 50
 18. Trond Arne Borgemyr - 50
 19. Ivar Opsal - 49
 20. Stig Morten Sangedal - 49
 21. Kjell Jomar Aune - 47
 22. Anders Halgunset - 46
 23. Gary Gary - 45
 24. Ørjan Klev Ladstein - 44