Visning av Fogn - lørdag 27. august 2016!

Lørdag 27. august 2016 blir det visning av øya Fogn i Ryfylke. Men hva i alle dager innebærer dette? Jo, la oss ta det fra begynnelsen. I 2009 ble Fogn grendalag stiftet med en visjon om at innbyggertallet på øya skulle øke fra ca. 350 og til over 400, eller "400+", som visjonen til grendalaget sier. Nå, 7 år senere, er det fremdeles slik at det bor ca. 350 personer på Fogn, men vi vil altså gjerne bli enda flere! Her har vi et levende samfunn med barnehage, skole, nærbutikk, næringsliv, 11 daglige ferjeavganger til fastlandet på Finnøy, og vil du direkte til Stavanger tar hurtigbåtturen til sentrum bare en halvtime! Men det er ikke slik at folk må av øya for å finne på noe, her er det ikke få frivillige lag og organisasjoner som sørger for et bredt tilbud som favner fra de aller minste, og helt opp til de som nærmer seg tresifret alder! Og kanskje det beste av alt: Her er det byggeklare tomter som venter på nye eiere som vil finne sin plass i dette flotte samfunnet!

Så hva går egentlig selve visningsdagen ut på? Det hele starter med at deltakerne blir hentet av Helgøy Skyssbåt på fiskepiren i Stavanger, klokken 10.00. Derfra blir det guidet båttur innover Ryfylke, med garantert god stemning! Turen går også rundt Fogn, før båten legger til kai, og deltakerne spaserer inn i den ventende bussen. På bussen kan folk studere kartet de har fått utdelt, hvor de får informasjon om de ulike stasjonene de kan velge å besøke denne dagen. 

  • Visning på aktuelle tomter med prosjekterte boliger. På denne stasjonen kan du òg treffe Arne Torgersen, som har et gartneri/småbruk til salgs, og han tar gjerne folk med på privat visning!
  • Visning på aktuelle hyttetomter og hytter som er til salgs
  • På Fogn oppvekstsenter er det lek/aktivitet for barna og informasjon om hva som skjer på Fogn
  • Gratis kaffi, saft og lapper på Joker Fogn
  • På det nye tomatpakkeriet blir det både informasjon og smaksprøver
  • Se et nymorderne gartneri med tomatproduksjon, hos Lars Selvåg
  • Janne Grethe og Arve Rørheim tar imot besøk på familiegården sin
  • Erås Museum er åpent, og Malvin Sandanger er klar til å ta imot gjester
  • Bjørn Eriksen viser fram sine malerier i Galleri Bjørn
  • Om noen ønsker en kort tur i skog og mark, som likevel byr på en storslagen utsikt, kan de bli med Monika Stensland og andre lokale "guider" til Pæråsen (avgang fra butikken)

Så er det opp til deltakerne hvor mange stasjoner de vil besøke, og hvor lenge de vil være på de ulike stasjonene. Bussen(e) går i rundrute fra klokka 11.30-15.00, og siden avstandene ikke er så lange på Fogn, så vil det bety at den kjører forbi omtrent hvert kvarter!

Så, klokken 15.00, avsluttes visningsdagen med en matfest i Eidsvåg, en av Fogns mange perler! I tillegg til matservering, blir det også gitt litt informasjon, før  det hele avsluttes på godt "Fognavis", altså med en liten utlodning!

Etter matfesten kommer Helgøy Skyssbåt og henter deltakerne i Eidsvåg (de av deltakerne som fremdeles vil hjem etter denne flotte dagen...), og kjører dem direkte til Stavanger, noe som tar ca. en halvtime, og folk er tllbake på Fiskepiren senest klokken 18.00.

Høres dette ut som noe du vil være med på? Da finnes det to måter å melde seg på (opplegget er gratis for deltakerne, men av diverse praktiske grunner ønsker vi likevel påmelding). Du kan sende en sms til Kathrine Flesjå på 93 01 12 12, eller fylle ut skjemaet under. Påmeldingsfrist er onsdag 24. august.

Ditt navn *
Ditt navn

100 000 i avslag per barn under 10 år!

I filmen under kommer Gordon Sunde fra BGS Eiendom AS med et meget godt tilbud!

Eneboligene det er snakk om i denne filmen kan du se tegninger av i serien under. Dersom du har spørsmål om, eller er interessert i en av disse eneboligene, er det bare å kontakte Gordon Sunde på telefon 913 41 375 eller mail gordonsunde@gmail.com.